Wijchen, Nederland

20 - 40 uur

Praktijkbegeleider

hero-image

Ben jij een ervaren en gepassioneerde elektrotechneut die graag zijn kennis en expertise deelt? Vind je het leuk om nieuwe monteurs, onze leerlingen, te begeleiden en inspireren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen? 🔌

Als Praktijkopleider bij Modderkolk ben je verantwoordelijk voor het begeleiden en ondersteunen van onze Monteurs in Opleiding. Dit kunnen zij-instromers zijn, maar ook jonge leerlingen die net hun VO-diploma hebben behaald. Momenteel hebben we 27 leerlingen in dienst. Zij volgen via het Koning Willem 1 College (KW1) de opleiding Elektrotechnische installaties (niveau 3) of Service en onderhoudstechniek (niveau 4). Op maandag zijn zij op onze locatie in Wijchen om de praktijk en theorielessen te volgen en de rest van de week gaan ze met een ervaren monteur mee het werkveld in om praktijkervaring op te doen.

Voor de uitvoering van de praktijklessen zijn we op zoek naar jou. Als praktijkopleider werkje veel samen met de docenten van het KW1 en zorg je ervoor dat de leidinggevende en HR op de hoogte zijn van de ontwikkelingen. Ook ben je betrokken bij de selectieprocedure en introductie van nieuwe leerlingen. Daarnaast bestaan je taken uit het:

  • begeleiden van leerlingen tijdens de praktijkopdrachten;
  • geven van vaktechnische instructies en trainingen;
  • beoordelen van de voortgang en prestaties van leerlingen middels de portfolio’s;
  • bezoeken van de leerlingen op de diverse projectlocaties.

Naast de begeleiding van onze Leerling Monteurs, begeleid je ook stagiaires vanuit het plaatselijke voortgezet onderwijs. Je ziet jezelf als ambassadeur van Modderkolk en bent op die manier ook betrokken bij lokale initiatieven, zoals On Stage, SPARK, Sterk in Techniek, Girls Day en Havo P.

Afhankelijk van jouw wekelijkse beschikbaarheid kunnen we de vacature uitbreiden met diverse werkzaamheden. We gaan hierover graag met jou het gesprek aan.

Wat krijg je van ons? ⚡️

  • Een marktconform salaris afgestemd op jouw niveau;
  • 38 vrije dagen op fulltime basis die je vrij kan besteden;
  • iPhone en een laptop;
  • Je werktijden flexibel inrichten of parttime werken? Dat kan uiteraard;
  • Reiskostenvergoeding van €0,255 per kilometer vanaf 10 KM woon-werkverkeer;
  • Wij hebben een uitstekende pensioensregeling via Pensioenfonds Metaal en Techniek;
  • Jezelf blijven ontwikkelen, dat vinden we belangrijk! Daarom zijn er ruim voldoende mogelijkheden voor opleidingen, trainingen of cursussen;
  • Leuke, vrijblijvende activiteiten, zoals teamuitjes, barbecues, sportevenementen (zoals Strong Viking Run) en (vrijdagmiddag)borrels met onbeperkt bitterballen😉.

Wie ben jij? 👷🏻

Om succesvol te zijn in deze rol is het van belang dat je het leuk vindt om met jonge mensen om te gaan en jouw kennis aan hen over te dragen. Je kan moeilijke dingen op een makkelijk wijze uitleggen en hebt het geduld om het eventueel nogmaals uit te leggen.

Verder beschik je over een:

  • Afgeronde opleiding Elektrotechniek;
  • Aantal jaar ervaring binnen de elektrotechniek als bijvoorbeeld Monteur, Engineer of Projectleider.

Dit is werken bij Modderkolk: 🙌

Modderkolk is een familiebedrijf dat al ruim 100 jaar actief is in de industriële automatisering en elektrotechniek. Samen met ca. 250 collega’s werken we dagelijks aan de mooiste projecten binnen de gezondheidszorg, industrie en watermanagement. Naast hard werken vinden we het belangrijk dat er ruimte is voor ontspanning en op zijn tijd een gezellige borrel.

Bij Modderkolk vinden we het belangrijk dat onze medewerkers de vrijheid en het vertrouwen krijgen om hun werkzaamheden goed uit te voeren. Daarom ligt de verantwoordelijkheid laag in de organisatie en is iedereen gelijk aan elkaar. Betrokkenheid staat hoog in het vaandel in alle lagen van de organisatie. Wij geloven dat persoonlijke ontwikkeling de sleutel is tot groei en succes. Daarom bieden we jou de ruimte om jezelf te ontwikkelen via cursussen en opleidingen.

In 2023 zijn we naar ons nieuwe onderkomen ‘Technoforum’ in Wijchen verhuisd. ” Technoforum is dé ontmoetingsplek voor technische bedrijven en organisaties. Samenwerking en kennisdelen staan centraal, met als doel de technologische ontwikkeling in de regio te stimuleren.”

Nieuwsgierig geworden en wil je op een laagdrempelige manier zonder cv kennismaken? App, mail of bel dan gerust met onze recruiter Iris (sollicitaties@modderkolk.nl / 06 57138777 ).


Hoe ver moet ik reizen?

Mijn postcode

Vervoersmiddel

Over Modderkolk

Het bedrijfsprofiel van Modderkolk

Modderkolk is het gezelligste familiebedrijf van Wijchen met ruim 100 jaar ervaring in de elektrotechniek en industriële automatisering. Dagelijks werken we met ca. 250 bevlogen collega’s aan de mooiste projecten. Los van onze sterke groei zijn we altijd een familiebedrijf gebleven en werken we in kleine teams met korte communicatielijnen. Bij Modderkolk vinden we een goede werksfeer en persoonlijke aandacht belangrijk. Je krijgt daarom alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en te groeien.

profile-picture
Iris Stevens

Recruiter

Vragen?